Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ξένιος Ζευς και σύνεση



Δώσε ψωμί στον πεινασμένο,
μη διώχνεις τον κατατρεγμένο,
σε όλους δείξε ανθρωπιά.

Μα φύλαξε και την πατρίδα
από την ξένη πλημμυρίδα
και του εχθρού την πονηριά.


6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Άρη μου. Πάντα επίκαιρος και θετικός. Απλά το δεύτερο σκέλος θέλει λίγο επεξηγήσεις καθώς η πονηριά του εχθρού είναι πάντα δεδομένη ανεξαρτήτως γεγονότων.
    Η Ξένη πλημμυρίδα θέλει κουβέντα επίσης να την ορίσουμε, να την προσδιορίσουμε καθώς οι άρχοντες δεσμεύτηκαν, απάνθρωπα, με διεθνείς συμφωνίες που κάνουν τη χώρα μας στρατόπεδο ανθρώπων. Και μάλιστα επί πληρωμή.
    Καλησπέρα αγαπητέ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεκτές οι επιφυλάξεις σου, αγαπητέ μου Γιάννη.
      Πρέπει να δείξουμε σε όλους ανθρωπιά.
      1. Απόλυτη συμπαράσταση στους πραγματικούς πρόσφυγες.
      2. Άσυλο στους αδίκως διωκόμενους από αυταρχικά καθεστώτα.
      3. Για τους μετανάστες ταχύτατοι χειρισμοί για απέλαση. Πάντα όμως με ανθρώπινη συμπεριφορά. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και αρκετοί θα παραμείνουν.
      Όσο περισσότεροι θα παραμένουν τόσο περισσότεροι θα έρχονται καινούριοι, γνωρίζοντας πως ίσως θα είναι τυχεροί να ξεφύγουν.
      Οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν από τη φτώχεια και την αθλιότητα. Όλα τα κράτη όμως παίρνουν μέτρα για την αποτροπή αυτής τής εισροής. Εμείς λόγω θέσεως είμαστε οι πιο ευάλωτοι.
      Το 2015 η Γερμανία κάλυψε τον αριθμό που μπορούσε να σηκώσει (ίσως το έκανε και για να βοηθήσει την τότε κυβέρνησή μας, την τόσο βολική στις μνημονιακές απαιτήσεις…). Σήμερα δεν υπάρχει από κανέναν διάθεση να μας συμπαρασταθεί.
      4. Η άθλια συμπεριφορά τού γείτονά μας είναι γνωστή. Εκτός από την διαρκή στρατιωτική πίεση που μας ασκεί, διοχετεύει στη χώρα μας μετανάστες με μακροπρόθεσμη σκοπιμότητα. Δεν είναι καθόλου κρυφό το ενδιαφέρον για τους ομόθρησκους παντού στα Βαλκάνια και η «ευαισθησία» για τα δικαιώματά τους.
      Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι μετανάστες αφήνουν πολύ χρήμα στην οικονομία τού γείτονά μας, αφού πληρώνουν τους διακινητές. Είναι μια καλή φάμπρικα η οποία βέβαια προκαλεί μεγάλη ζημία σε μας.
      5. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των μεταναστών είναι η καθοριστική αιτία τής ισχυρής πλέον παρουσίας των φασιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, και βεβαίως και σε μας. Οι ναζιστές δεν μπήκαν στη βουλή αλλά οι ψηφοφόροι τους παραμένουν πολλοί. Και ο αυξανόμενος αριθμός των μεταναστών θα ενισχύσει την ξενοφοβία.
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
  2. ...διάβασα προσεκτικά τα σχόλιά σας.

    ΔΕΝ είναι εύκολο από καμία άποψη.
    Οι "δυνατοί" θέλουν να διατηρήσουν τα "κλεμμένα τους". ναι!-διότι ΠΟΙΟΣ ειναι κοντά στο πυθάρι με το μέλι και δεν θα επωφεληθεί...

    Και τους "διακινητές εμπορίου ναρκωτικών ως και σάρκας? "
    τους ξεχνάτε!!!
    Ευκαιρίες με το έτσι θέλω δημιουργούν...
    Δεν υπάρχει σε κανέναν εμπιστοσύνη.
    Καυτό το θέμα
    κι εκεί
    κι εδώ!

    ..και τα πληρώνουν οι φτωχο-μεσαίοι...

    Πάντα με τον διάλογο

    και με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και έχει πολλές διαστάσεις η παράνομη διακίνηση ανθρώπων.
      Συμφωνούμε ότι το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο και θα μας απασχολεί διαρκώς.
      Ο φόβος ανεξέλεγκτων καταστάσεων και αντιδράσεων μεγαλώνει καθημερινά.
      Τα δυσκολότερα βρίσκονται μπροστά μας.
      Και βέβαια πάντα με διάλογο και εκτίμηση.

      Διαγραφή
  3. Φοβάμαι ότι ο πραγματικός μας εχθρός δεν είναι άλλος απ' τον ίδιο μας τον εαυτό. Και οι επιλογές που κάνουμε. Τις οποίες θα ξεπληρώσουμε στο ακέραιο, σύντομα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, Άρη μου. Και δεν είμαστε, παρά η συνέχεια των ξιπασμένων Ελλαδιτών που έδειξε το χειρότερο ρατσισμό στους Μικρασιάτες πρόσφυγες.
    Χειροκροτώ την προτροπή σου στην πρώτη στροφή κι ελπίζω να μην έρθουν τα χειρότερα. Τόσο διχασμό και πόλωση, είχε χρόνια να ζήσει ο τόπος μας. Οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο εσωτερικός εχθρός υπάρχει πάντα και εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, ανάλογα με την περίπτωση. Και βέβαια είναι πάντα μια μειοψηφία.
      Πάντως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι αντικειμενικό και η συνεχιζόμενη εισροή μεταναστών θα ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων τού κράτους μας. Τα δυσκολότερα έρχονται. Και ο γείτονας έχει την πολιτική του. Εμείς συνεχίζουμε με νάνους ηγέτες επί πολλά χρόνια.
      Σ’ ευχαριστώ, Μαρία.

      Διαγραφή